pdf

De toer van de Lacs de l'Eau d'Heure | Fietstochten in Wallonië

  • De toer van de Lacs de l’Eau d’Heure | Fietstochten in Wallonië
  • Fietstocht
  • Fietsen & Mountainbiken
Wat een mooi merengebied, de Lacs de l’Eau d’Heure! Het is er uiterst aangenaam om de oevers met de fiets te volgen, op een van de mooiste RAVeL-routes van het land. 

We vertrekken in Cerfontaine, een dorp waarvan het lot samenhangt met de waterlopen die er doorheen vloeien. De rivier l’Eau d’Heure liet er vroeger zagerijen en klompenmakerijen functioneren. Vandaag voedt ze het Meer van Falemprise.

De site van de Lacs de l’Eau d’Heure, met het grootste kunstmatige meer van België, werd aanvankelijk aangelegd om reserves aan drinkbaar water op te bouwen en om het kanaal Brussel-Charleroi te bevoorraden. Ze groeide ondertussen uit tot een toeristische topattractie.

Zodra we vertrekken, fietsen we langs de oevers van het Meer van Falemprise, waar men kan stoppen om te baden (in de toegelaten zone). De weg is aangenaam, we fietsen dicht bij het Meer van l’Eau d’Heure en van la Plate Taille. Dankzij het nieuw aangelegde knooppuntennetwerk kan men zich gemakkelijk situeren. De route heeft geen hindernissen.

Goed om te weten!

Les Lacs de l’Eau d’Heure vormen een leuke bestemming voor fietsers vanwege de vele mogelijkheden voor tochten rond de meren. Er zijn ook nog andere fietsdisciplines die aan bod komen in het Bikepark (opening in juni 2016).

Praktisch 

Type route 

RAVeL en verkeersluwe wegen.

Type fiets

STB (Sport & Touring Bike).

Moeilijkheidsgraad 

Een tocht van 32 km en de lengte is de belangrijkste moeilijkheid.

Kinderen 

Vanaf +/- 15 jaar.

Vertrek 

Ter hoogte van het Office du Tourisme van Cerfontaine, ga via de Place de l’Eglise en de Place du Monument naar de rotonde, waar zich een knooppunt bevindt.

Bewegwijzering 

Volg de knooppunten 29, 98, 93, 92, 88, 86, 87, 91, 90, 96, 97, 31 en 29 (geen wegwijzers tussen de laatste twee knooppunten tijdens onze verkenning eind 2015).

Parking 

Plaatsen bij de Place du Monument.

Informatie over de wandeling

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Lengte

Minimumafstand32 Km

Duur

Minimumduur2:00

Aanvullende informatie

Beveiligde parkingJa
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.