Gastronomische ontdekkingen of eropuit in het groen, voor ieder wat wils

Nivelles maakt deel uit van een streek, die ook wel het Roman Païs genoemd wordt. Het is de ideale uitvalsbasis voor zowel natuurtochten als voor gastronomische uitstappen.

Treintje van Geluk

Le Petit Train du Bonheur (Treintje van Geluk) wacht je op aan het station van Rebecq en neemt je mee langsheen de Zenne. Het treintje rijdt op 2 oude spoorlijnen om na 4 km in het oude station van Rognon te eindigen. Na een korte pauze in een kleine ranch keer je via dezelfde weg terug.

De molens van Arenberg

Deze molens, gelegen langs de oevers van de Zenne, bepalen het stadsgezicht van Rebecq. Sommige molens staan er al sinds de middeleeuwen. Ze werden omgebouwd tot maalderij of brouwerij of tot museum of cultureel centrum. Ze dragen dus niet alleen een rijke geschiedenis met zich mee, maar er worden ook mooie hedendaagse verhalen geschreven.

RAVeL 141

Je vindt hier niet alleen de wandel- en fietsroutes die door de Toeristische Dienst zijn uitgestippeld. Je kan hier evengoed genieten van de RAVeL over een afstand van 9 km. Het vertrekpunt bevindt zich vlabij Mont Saint-Roch.