Nijvel heeft naast de niet te missen collegiale kerk nog vele andere schatten

Nijvel combineert perfect de landelijke en stedelijke aspecten. Op enkele stappen van het centrum liggen grote groene ruimten die gedomineerd worden door het bos du Saint-Sépulcre. Dit bos is een essentiële ontmoetingsplaats voor gezinnen op zondag. In het voorjaar verandert het in een enorm tapijt van narcissen dat de kleintjes met veel plezier zullen plukken.

We raden je ook aan om te genieten van een Archiduc-biertje op de Grote Markt van Nijvel om de dag af te sluiten.

De collegiale kerk

Deze prachtige collegiale kerk in Ottoniaanse en Romaanse stijl werd in 1046 ingewijd door Hendrik III en is de trots van haar inwoners. Dit grandioze monument waar een prachtige harmonie heerst, is een van de meest majestueuze religieuze gebouwen in Romaanse stijl in Europa.

Het Dodaine Park

Deze prachtige 19e-eeuwse groene ruimte is echte een plek waar iedereen kan ontspannen. Waterpartijen, beelden, sculpturen, Franse en Engelse tuinen... Al deze details maken dit park tot een kleine oase van rust.

De terrassen

Zodra de zon opkomt, vult de onlangs gerenoveerde en met fonteinen verlichte Grote Markt zich met terrassen. En dit tot groot genoegen van de inwoners, die altijd klaar staan om samen met vrienden te genieten van een lekker huisgemaakt biertje!