pdf

Expo 'Niki de Saint-Phalle. Hier is alles mogelijk.' in het BAM van Bergen

  • Tentoonstelling
Van zaterdag 15 september 2018 tot zondag 13 januari 2019.

Het BAM stelt 'Niki de Saint-Phalle. Hier is alles mogelijk' voor, de eerste grootschalige tentoonstelling over de kunstenares in België. In Bergen vanaf 15 september 2018.

Niki de Saint-Phalle is een buitengewone 20e-eeuwse kunstenares. Het BAM nodigt je uit om deel te nemen aan dit artistieke evenement dat loopt van 15 september 2018 tot en met 13 januari 2019. De tentoonstelling vertelt over de loopbaan van de kunstenares, haar visie op de wereld, haar verbeelding als een kracht in dit mannelijke universum. Je leert Niki de Saint-Phalle kennen als een geëngageerde en feministische kunstenares.

Niki de Saint-Phalle, de vrije kunstenares

Om de mannelijke kunstenaars die de artistieke ruimte vroeger domineerden te evenaren of te overtreffen, was Niki de Saint-Phalle actief op diverse artistieke platforms: schilderijen, beelden, performances voor publiek en niet alleen ergens ver weg verscholen in een museum.

Tijdens deze artistieke tentoonstelling worden verschillende werken van Niki Saint-Phalle en haar evolutie doorheen de tijd, materialen en thema's voorgesteld.

'Hier is alles mogelijk' is de eerste grootschalige tentoonstelling gewijd aan Niki de Saint-Phalle in België.

Een paar woorden over Niki de Saint-Phalle

De Franse kunstenares werd in 1930 in Frankrijk geboren als Catherine Marie-Agnès Fal de Saint-Phalle. In 1953 begon ze met schilderen en besloot ze kunstenaar te worden.

Niki de Saint-Phalle was de enige vrouw van de Nouveaux Réalistes (ze werkte onder meer samen met Jasper Johns en Robert Rauschenberg) en haar werken werden al snel tentoongesteld in Parijs en New York.  

De jaren zestig luidde het begin in van haar beroemde "Nanas" en haar nieuwe passie: openluchtsculpturen.

Momenteel zijn er over de hele wereld veel projecten te vinden en haar werken worden tentoongesteld in de grootste musea ter wereld.

Praktische informatie over de tentoonstelling

Prijs: € 9
Kortingen: € 6 (zie voorwaarden)
Groepsbezoek: ongeveer 1.30 uur

Gratis op de 1e zondag van de maand

Niki de Saint-Phalle in het BAM in Bergen, een niet te missen tentoonstelling!

Openingstijden

Van zaterdag 15 september 2018 tot zondag 13 januari 2019.

Dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.