pdf

Museum "Montagne Saint-Pierre"

  • Museum/ontdekking
Het Maison de la Montagne St-Pierre bevindt zich in hartje Lanaye, in het oude gemeentehuis. In de vier zalen ontdekt u permanente tentoonstellingen over het Krijt, de eerste menselijke activiteiten in de regio, de biodiversiteit en de inspanningen om heel dit uitzonderlijke erfgoed te bewaren.Audiovisuele voorstellingen. Diverse didactische activiteiten in verband met slechtziendheid: geuren, geluiden, tastzin, ... Activiteiten gekoppeld aan de ontdekking van het reservaat. Programma op aanvraag.
Buiten de gewone openingsperiodes: bezoeken op afspraak.Rondleidingen op afspraak, voor groepen van 10 tot 20 pers. per gids. Duur: 1u (museum) - 2,5u (reservaat).Bezoeken voor slechtzienden.Schoolactiviteiten voor kleuterscholen, lagere en middelbare scholen, alsook voor volwassenen op aanvraag; thema uit te kiezen.Extra tel.: +32 (0)4/374 84 94.Reservatie voor de rondleidingen en de rondleidingen voor slechtzienden: +32 (0)4/374 84 93.Site gedeeltelijk toegankelijk voor andersvalide personen.
Gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Prijs

Wandeling in het natuurreservaat van de Sint-Pietersberg met observatie van en uitleg bij de prachtige fauna en flora: ongeveer 2 uur, € 3 /persoon. Wandelkaart I2 Eijsden-Lanaye kost € 1,50. Bezoek aan het Maison de la Montagne Saint-Pierre en de interactieve tentoonstelling die eeuwen teruggaat in de geschiedenis van de streek en die de biodiversiteit van de Montagne Saint-Pierre toont: ongeveer 1 uur, € 1/persoon.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Rondleiding voor groepen

Voorzieningen

  • Parking
  • Parking autocar
  • Parking tweewielers

Aanvullende informatie

BusparkingJa
Beveiligde parkingJa
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.