pdf

MBArts - Museum voor Schone Kunsten van Charleroi

  • MBArts - Museum voor Schone Kunsten van Charleroi
  • Museum/ontdekking
De collecties van het Museum voor Schone Kunsten brengt een overzicht van de grote stromingen in de Belgische schilderkunst van de 19de eeuw tot vandaag, met een bepaalde link met de streek. 


Over het Museum voor Schone Kunsten

Het Museum voor Schone Kunsten van Charleroi verzamelt werken van voornamelijk Waalse artiesten vanaf de 19e eeuw. Van de schilderkunst tot de videokunst, van beeldhouwwerken tot installaties, tekeningen, graveerwerk en nog vele andere materialen en stijlen zal u terugvinden in het MBArts. Enkele grote om u nog wat meer te verleiden:  François-Joseph Navez, Pierre Paulus, Constantin Meunier, Félicien Rops, James Ensor, Anna Boch, René Magritte, Paul Delvaux…

Praktische informatie

Het MBarts is open van dinsdag t.e.m. vrijdag, van 9u tot 17u. Zaterdag van 10u tot 18u. Gesloten op zondagen, behalve op uitzonderlijke gevallen. Ook gesloten op maandagen, feestdagen, 27 september, 2 november, 26 december, 24 en 31 december vanaf 12u30, 2 januari en Vette Dinsdag.

Tarieven

Voor de permanente collectie is de toegang gratis. De tijdelijke tentoonstellingen zijn te bezichtigen vanaf € 5.

Gratis toegang voor kinderen jonger dan 12 jaar. Gratis op de eerste zondag van de maand, van 12u tot 18u.

Toegang tot de tentoonstellingen

In het Palais des Beaux-Arts Place du Manège, 1. Ingang Mediatheek. Het MBArts, een plaats waar kunst uit een hele regio kan ontdekt worden!

Prijs

Gratis de eerste zondag van de maand

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Educatieve dienst
  • Bibliotheek of documentatiecentrum

Voorzieningen

  • Parking

Aanvullende informatie

Beveiligde parkingJa
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.