pdf

KAPEL SINT-CALISTUS

  • Museum/ontdekking
  • Monument
De gerestaureerde Kapel Sint-Calistus (11de eeuw) herbergt het museum van het Gravenkasteel (archeologische vondsten, middeleeuwse iconografie,...), audiovisuele voorstelling.
Oudste religieuze monument van Bergen. Deze kapel dateert van de 11e eeuw en was versierd met Romaanse fresco's ontdekt in de 19e eeuw en die in de 20e eeuw helemaal gerestaureerd werden. Het gotische gewelf dateert van de 14e eeuw, en de crypte, die vroeger een kelder was van het kasteel, is opgebouwd uit ruwe materialen. Sinds de "dagen van het erfgoed" in september 1995 is de kapel toegankelijk voor het publiek. De kapel krijgt haar naam van paus Sint Calixte. Park van het belfort in de buurt. Overblijfselen van het oude hertogelijke kasteel.
Rondleidingen op schriftelijke aanvraag bij de Dienst voor Toerisme, Grand-Place 22, 7000 Bergen. Tel.: +32 (0)65/35 34 80. Fax : +32 (0)65/35 63 36.
Honden enkel toegelaten in het park.
Parking voor auto's en bussen in de buurt van de collegiale kerk van Sainte-Waudru.
Kinderen jonger dan 12 jaar oud, V.I.P.O. en gehandicapten: gratis.

Prijs

De toegang tot de site is gratis. De rondleidingen (ongeveer 1 uur) zijn betalend. Meer info bij VisitMons.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Audiogids

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
  • Parking
  • Parking autocar

Aanvullende informatie

BusparkingJa
Beveiligde parkingJa
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.