pdf

Le Mess, 101st Airborne Museum in Bastogne

  • Museum/ontdekking
In hartje Bastogne vind je een ruime collectie voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog over de Slag om de Ardennen en de beroemde 101st Airborne division.
Op 200 meter van het centrum en de Place McAuliffe met de Sherman tank vind je dit museum dat is ondergebracht in een prestigieus gebouw waar zich ooit de officiersmess bevond van het Belgische leger, de Ardense Jagers.
Het pand werd gebouwd in 1936 en werd ook bezet door de Wehrmacht tijdens de bezetting van Bastogne. Later vestigde het Rode Kruis er een ziekenhuis.

Indrukwekkende collectie

Het museum is opgebouw op 4 niveaus en is gewijd aan de Amerikaanse luchteenheden die deelgenomen hebben aan de confrontaties in Bastogne en omgeving tijdens de vreselijke winter 44-45, waaronder de beroemde 101st Airborne die in de TV-serie "Band of Brothers" van Steven Spielberg vereeuwigd werd.
Schitterende etalages tonen u tal van voorwerpen, verzameld door hevige verzamelaars zoals persoonlijke spullen, wapens, uniformen en authentieke kleren, evenals diverse foto's.
Verschillende decors met verrassende en levensechte poppen nemen u op sleeptouw door het museum. In de kelderverdieping staat een mooie opstelling van een medische interventie en als finale herbeleeft u een bombardement. U ziet, hoort en voelt wat de inwoners van Bastogne hebben meegemaakt.

Praktische informatie

Openinguren

Het museum is elke dag open van 10 tot 17 uur. Gesloten op maandag.
Jaarlijkse sluiting in januari na de kerstvakantie.

Prijzen

Volwassenen: € 8
Kinderen van 4 tot 10 jaar: € 4
Militairen in actieve dienst: € 6
Groepen (15 personen): € 6
Schoolgroepen: € 4
Gratis voor andersvaliden
Het 101st Airborne Museum op Facebook

Openingstijden

Van 01 januari tot 31 december 2019.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.