pdf

La Tour d'Air - Toeristisch interpretatiecentrum van het Fort van Boncelles

  • Museum/ontdekking
Een nieuw toeristisch interpretatiecentrum en museum over de militaire geschiedenis van ons land van 1830 tot vandaag.
Op een paar kilometer van het centrum van Luik staat het nieuwe museum op de talud van het Fort van Boncelles. U ontdekt er heel wat over het militaire erfgoed van de laatste twee wereldoorlogen.
De tentoonstellingszalen zijn gewijd aan Wereldoorlog I, Wereldoorlog II en de Slag om de Ardennen tijdens de winter van 1944. Langsheen het didactische parcours ontdekt u de geschiedenis van het Fort van Boncelles tijdens deze conflicten.
Langs het didactische en ludieke parcours doorheen het museum ziet u tal van unieke stukken en materiaal uit die tijd afkomstig uit privécollecties. Vlaggen, Belgische en Duitse uniformen, wapens, munitie, obussen, militaire kaarten, foto's... Buiten staan verschillende pantservoertuigen opgesteld.
De originele cafetaria is ingericht met meubilair uit vroegere officiersmesses en zetels uit pantservoertuigen zodat u na uw bezoek lekker kunt ontspannen en wie weet uw ervaringen en herinneringen delen met de curator van het museum.

Uw bezoek voorbereiden

Openingsuren

  • Woensdag tot vrijdag van 8 tot 18 uur.
  • Zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur.

Rondleidingen op woensdag, zaterdag, zondag om 14u of op afspraak voor groepen van minimum 10 personen.

Prijzen

Volwassenen: € 6

Kinderen van 5 tot en met 12 jaar: € 4

Gratis voor kinderen tot en met 4 jaar.

Groepen van minimum 10 personen: € 4/p.

Openingstijden

Het hele jaar door open

Prijs

Individueel

€ 6
€ 4

Groep

€ 4
Gratis voor kinderen van jonger dan 4 jaar. Groepen van minimum 10 personen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.