pdf

FONDS FELICIEN ROPS (STICHTING FELICIEN ROPS)

  • Gebouw/citadel
  • Bouwkundig erfgoed
  • Museum/ontdekking
De Naamse schilder en etser Félicien Rops (1833-1898) was erg gehecht aan het in volle natuur gelegen kasteel van Thozée. Na zijn verhuis naar Parijs, haalde hij in zijn correspondentie dit landgoed nog vaak aan en beschreef hij het leven dat hij er met zijn familie en vrienden leidde (Charles De Coster, Baudelaire, de fotograaf Dandoy, de schilders Dubois, Lambrichs en vele anderen). Elisabeth Rops, de kleindochter van de schilder, bewoonde het kasteel van Thozée tot aan haar overlijden in juni 1996. In 1994 riep ze de Fondation Félicien Rops (Félicien Rops Stichting) in het leven met als doel deze gedenkplaats een nieuwe culturele impuls te geven.
Een bezoek aan het kasteel is voor het moment hoofdzakelijk op de site gericht, aangezien de inrichting van het kasteel tijdelijk verwijderd is o.w.v. restauratiewerkzaamheden.
Toegang: volwassenen: € 3,00 - kinderen: gratis.

Prijs

Individueel

€ 3
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.