pdf

De Grot van Comblain in Comblain-au-Pont

  • Comblain
  • Comblain
  • Comblain
  • Grot en spelonk

De Grot van de Comblain bevindt zich aan de top van het dorp Comblain-au-Pont in de provincie Liège en is geklasseerd als ondergrondse holte van wetenschappelijk belang.

Deze grot is erg speciaal omdat er een ecosysteem heerst waarin het voor vleermuizen mogelijk is om er hun winterslaap te houden. Het is dan ook daarom dat de Grot geklasseerd werd als 'ondergrondse holte van wetenschappelijk belang'. Bovendien wordt de grot milieuvriendelijk onderhouden.

 

Rondleiding

Enthousiaste gidsen onthullen je in een gezellige sfeer de geheimen van de grot. Je ontdekt er hoe ze gevormd werd en je kan al je vragen stellen.

Na het bezoek ontdek je diverse houten spelen, kan je een plaatselijk biertje proeven en genieten van het natuurkader.

Schrijf deze evenementen alvast in je agenda

Tijdens de zomer

"Un os à la grotte": interactief bezoek om het fascinerende avontuur van de ontdekking van de grot te beleven (vorming van fossielen, beenderen gevonden tijdens opgravingen, ...).

Allerheiligenvakantie

"Fantastifique": één evenement op twee sites: een fantastisch verhaal over trollen, draken, vreemde wezens in de Grot en ... de wetenschappelijke, ludieke en verrassende ontdekking van een uniek vliegend zoogdier in het Centrum van de Vleermuis

 

Praktische informatie 

Duur van het bezoek: ongeveer 75 minuten

Gelieve 10 minuten vooraf aanwezig te zijn.

Openingstijden

Van 01 januari tot 31 december 2019.

Van 15 juni tot 15 september 2019: alle dagen open behalve vrijdag.

Van 26 oktober tot 3 november 2019: alle dagen open.

Groepen (minimum 15 personen): het hele jaar open, enkel op reservatie.

Rondleidingen om 11.00, 13.00, 14.30 en 16.00 uur (10 minuten vooraf verzamelen).

Prijs

Gratis voor kinderen tot en met 3 jaar. Kinderen 4 tot 11 jaar: Grot € 6,50 - Grot + Museum Ourthe-Amblève € 7 Volwassenen 12 jaar en ouder: Grot € 8,50 - Grot + Museum Ourthe-Amblève € 10,50

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Educatieve dienst

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
  • Parking autocar
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.