Downloads brochures en toeristische gidsen

Raadpleeg onze toeristische brochures online of download ze om uw reis naar Wallonië voor te bereiden. Het is eenvoudig en vooral gratis!

 • De bierroute van Wallonië

  België is een land met een biertraditie. Bier brouwen is al sinds vele eeuwen verankerd in onze geschiedenis en maakt deel uit van de levenskunst in onze streken. Die reputatie overschrijdt ruim onze landsgrenzen. De Belgische biercultuur werd overigens in 2016 door Unesco erkend en opgenomen als Immaterieel Cultureel Werelderfgoed.
 • Echte Ardennen en Waalse Steden

  Met vele kortingsbonnen, ideeën en all-in verblijven is de Gids Echte Ardennen en Waalse Steden een echt hebbeding om uw vakantie, weekendje weg of daguitstap in het zuiden van België voor te bereiden. Ontdek alles wat Wallonië en de Echte Ardennen u te bieden hebben!
 • Kaart met de camperplaatsen van Wallonië

  Wallonië, klein in oppervlakte maar met een grote gezelligheidsfactor, is een kortbijbestemming voor uw volgende campervakantie.
 • Wandeltochten in de Ardennen

  26 wandelingen in de Ardennen
 • Vakantiemagazine Ardennen en Wallonië 2018

  Ons magazine Buitengewoon geeft je inspiratie en reisideeën voor de Ardennen en Wallonië. Lees over de nieuwe Maasfietsroute, uitstapjes uniek voor de Ardennen en de mooiste dorpen en stadjes om te bezoeken. Bijzonder: het verhaal van vrijstaat Morisnet. Lees Buitengewoon online of vraag ‘m aan.
 • 365.be - Gids 2018

  U hebt nu een vernieuwde uitgave in handen die u de weg wijst naar de toeristische attracties en musea van Wallonië. Gewoontegetrouw bevat hij alle praktische en nuttige informatie voor de planning van uw uitstappen.
 • Wandeltochten in de Ardennen

  Liefhebbers van wandelingen en trektochten ontdekken mooie routes in deze brochure. De Belgische Ardennen en Wallonië zijn geen laagland zoals bij ons, maar heuvelachtig wat soms een echte sportieve uitdaging betekent. De Ardennen en Wallonië zijn nooit monotoon, ontdek de bonte verzameling landschappen, streken en kleuren. Ongerepte natuur met oude bossen, rijke flora en fauna, pittoreske dorpen, een hartelijk onthaal maken van de Ardennen en Wallonië een buitengewone bestemming.
 • Smullen in Wallonië - 28 smulroutes

  In onze brochure vind je heel wat smulroutes, alsook een bierroute en wijn- en stokerijroute in Wallonië. Maak kennis met onze ambachtelijke producenten die fier zijn op hun vakkennis en identiteit.
 • Heerlijk fietsen in de Ardennen: 45 fietstochten

  Ontdek onze nieuwe gratis fietsbrochure met 45 fietstochten, suggesties voor themaroutes, gewestelijke en internationale langeafstandsroutes, knooppuntennetwerken, parcours voor de echte sportievelingen, een evenementenkalender en heel wat praktische informatie.
 • La Meuse à Vélo

  La Meuse à Vélo, goed voor 155 km fietsplezier langs een van de meest romantische rivieren van België.
 • Fietsroutes Unesco werelderfgoed

  De fiets is het ideale vervoermiddel om een reis door de tijd te maken. Zo verken je op je eigen ritme de rijkdom van Wallonië en ontdek je plekken die doordrongen zijn van een ontroerend verhaal. De Unesco Werelderfgoedroute is verdeeld in 11 etappes en bij elk traject suggereren we enkele logies.
 • DE WIJN- EN STOKERIJROUTE VAN WALLONIË

  De Belg is een grote liefhebber van wijnen en sterkedranken die hij graag onderbrengt bij de ‘tafelgenoegens’ maar die ook aanleiding geven tot sociale en culturele uitwisselingen!
 • DE BIERROUTE VAN WALLONIË

  België is een land met een biertraditie. Bier brouwen is al sinds vele eeuwen verankerd in onze geschiedenis en maakt deel uit van de levenskunst in onze streken. Die reputatie overschrijdt ruim onze landsgrenzen. De Belgische biercultuur werd overigens in 2016 door Unesco erkend en opgenomen als Immaterieel Cultureel Werelderfgoed.
 • Heerlijk cruisen door Wallonië

  Snoer je helm om je hoofd, geef die startknop een por en geniet van de vijf aaneensluitende motorritten die wij voor jullie uitstippelden.
 • Vakantiemagazine Ardennen en Wallonië 2017

  Samen of met het gezin naar de Ardennen. Naar buiten, de natuur in, wandelen langs een beek en je ogen uitkijken in de grotten of op een kasteel. De Belgische lekkernijen maken het compleet, zeker in 2017 want dan kiest Wallonië voor het thema culinair. De Ardennen en Wallonië blijven geliefd en vanuit Nederland is het slechts 2 uur rijden.