pdf

Laforêt - Een van de mooiste dorpjes van Wallonië

  • De mooiste dorpen van Wallonië
Gemeente Vresse-sur-Semois (Provincie Namen)
Ardennen
Te midden het groen en de akkers, waar zich vroeger de tabaksvelden uitstrekten, ligt Laforêt op de linkeroever van de Semois.
Het dorp strekt zich uit langs twee parallelle straten langs weerszijden van de kerk. De kleine boerderijtjes met hun "drieledige" gevels zijn opgetrokken uit leisteen van de plaatselijke steengroeven. De omlijstingen van deuren en ramen zijn van hout, steen of baksteen.
Aan de beide uiteinden van het dorp vind je een onder monumentenzorg geplaatste drinkplaats met annex wasplaats.
© asbl Les Plus Beaux Villages de Wallonie
Rondleidingen mogelijk.
De V.Z.W. "Les Plus Beaux Villages de Wallonie" werd in 1994 naar Frans voorbeeld opgericht en bekroont de mooiste landelijke plekjes in Wallonië met haar kwaliteitsmerk.
Onder monumentenzorg geplaatste gebouwen en uitzonderlijk erfgoed (in een ongerepte omgeving) harmoniëren er met de wil van de inwoners hun geluk daar te leven met u te willen delen.
Ontdek ook een kerkje uit 1779 met een door Londot geschilderd plafond, oude varkensstallen, een smidse uit 1880. Elk jaar wordt een artisanale beurs georganiseerd tijdens het weekend voor of na 21 juli.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.