Luik transformeert, ontdek deze levendige stad

Het buitengewone station van Guillemins met zijn futuristische architectuur trekt veel bekijks. Luik heeft meer imposants en moois te bieden. Een voorbeeld is de Simenon-route die je meeneemt in het spoor van de beroemde schrijver. Lees de musts van Luik als de hellingen van de Citadel waar je fijn en musea. 

Het museum van het Waalse leven

Het Museum van het Waalse Leven op een mooie historische locatie in de stad. Het museum vertelt je de geschiedenis en het leven van de Walen van de 19e eeuw tot vandaag aan de hand van een grote verscheidenheid aan thema's en aansprekende voorwerpen.

La Boverie

La Boverie is zowel een museum voor schone kunsten als een tentoonstellingscentrum van internationale omvang. La Boverie is te vinden in het Paleis voor Schone Kunsten dat werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1905. Het pand huisvest werken uit de Renaissance tot op de dag van vandaag. De didactische en interactieve route langs de collectie is afgestemd op een breed publiek.

Wandelen op de hellingen

Niet ver van de Place Saint-Lambert, in het hart van Luik, ligt de . Dit heuvelachtige groene landschap is een heerlijke plek waar stadsbewoners kunnen wandelen of gewoon kunnen ontspannen. deze locatie is de thuisbasis van zestig monumenten en vijf beschermde sites. Vijf bewegwijzerde routes zijn beschikbaar op de esplanade Saint-Léonard of de rue Pierreuse.

Onze favoriet: la Cité Miroir

La Cité Miroir is gelegen in de voormalige bekkens van La Sauvenière in Luik. Het culturele centrum biedt ruimte voor tentoonstellingen, shows en culturele expressie. Gelegen in het hart van de stad, maakt dit gebouw indruk door zijn majestueuze proporties in Bauhaus-stijl.