De boeiende omgeving van de stad Luik

De omgeving van de stad Luik is net zo aantrekkelijk als het stadscentrum. Neem het Circuit van Spa-Francorchamps waar Max Verstappen reed, het château des Thermes, het kasteel van Jehay of Modave. Ontspan in een wellnesscnetre. Of ga er op uit in de natuur. Ook zijn er historische bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Het Prehistomuseum

Het Prehistomuseum verwelkomt je in het hart van een bos waar de archeologische vindplaats van de grot van Ramioul is te vinden. De Prehistorie wordt er uitgelegd aan de hand van tentoonstellingen, workshops en outdoor ervaringen. Mis ook zijn archeorestaurant niet!

Fort van Loncin

Het fort van Loncin is een unieke plek, een getuige van de Eerste Wereldoorlog en ligt op enkele kilometers van Luik. Het fort is in dezelfde staat als na de vernietiging tijdens de oorlog. Deze plek toont de moed van de Belgische soldaten tijdens de invasie van 1914.

De RAVeL

De RAVeL L1 voert langs de Maas en laat je al fietsend de stad ontdekken. Je komt langs verschillende mooie plekken als de Quai Sainte-Barbe, de Grand Curtius en het stadscentrum.