Op 2 uur van Utrecht en op een steenworp van Maastricht is Luik een toeristische bestemming met ontelbare schatten en bezienswaardigheden.

Luik (Liège) heeft allure en is een aanrader als stedentrip en uitgaansstad. Het historische erfgoed werd met succes gerenoveerd en kan gerust de vergelijking aan met hypereigentijdse constructies zoals het nieuwe Station van Luik-Guillemins, van de hand van de beroemde architect Santiago Calatrava. Luik heeft een ander winkelaanbod en veel goede restaurants voor een perfecte lunch of diner. Ook op cultureel gebied is Luik toonaangevend met musea als het Grand Curtius en het nieuwe #link[nod|11510\Museum La Boverie] dat samenwerkt met het Louvre in Parijs. Voor een chique avond uit ga je naar de Koninklijke Opera van Wallonië.

 

Levenskunst in Luik

Vlakbij het centrum liggen de trappen Van Bueren naar de heuvel van de citadel. Op de begroeide heuvelhellingen wandel je met uitzicht over de stad. Het hele jaar door organiseert Luik evenementen, zoals het sfeervolle lichtjesfeest begin oktober en het bloemenfeest in juni. Of het culinaire weekend Les Epicuriales en het rockfestival Les Ardentes. De feesten van 15 augustus, worden vooral in de wijk rond de "Outremeuse/Bovenmaas" gehouden. Het was een van de favoriete wijken van Georges Simenon, zelf een Luikenaar. Volg zijn voetsporen door de stad. Luik is ook een studentenstad: en dat merk je vooral 's avonds in de bruisende wijk Le Carré.

 

 

 

Markt langs de Maas

Luier op zondag langs de Maas en geniet van de La Batte-markt met maar liefst 500 kramen die onder andere ook Italiaanse lekkernijen verkopen. Op vrijdagochtend is er de kleinere brocantemarkt Saint Pholien aan de Avenue de la Constitution in de wijk Outremeuse. 

 

Lekker eten

Waar je ook bent, trakteer jezelf op een heerlijke, versgebakken Luikse wafel. Je volgt de verleidelijke geur en komt vanzelf een plek tegen waar ze vers worden gemaakt. Een bijzonder adres is het Maison du Péket, gevestigd achter het stadhuis van Luik. Het huis is gespecialiseerd in lekkere jenever (dat heet op zijn Waals een ‘péket’) en likeurtjes. Verken Luik wat restaurantjes betreft want in de stad kan je heerlijk eten. Bijzondere adressen als Le Labo 4 in een voormalig scheikundelokaal, tot Le Bar à Boeuf voor vleesliefhebbers en de verfijnde Franse keuken van Bistrot d'en Face. Ook zijn er goede Italiaanse restaurants aangezien veel Italianen indertijd naar Luik trokken voor werk.

 

Er zijn talloze manieren (te voet, per fiets, per boot, per trein) om op verkenning te gaan in de stad.

Liège Visit Pass 48u: 16 musea voor € 18/p.

Liège - Passerelle La Belle Liégeoise - Tour Paradis - Monuments - Famille - Ville - Architecture
Liège Visit Pass 48u, ideaal om geld uit te sparen en de niet te missen attracties en musea van de Vurige Stede te bezoeken!
 


Boottochten op de Maas aan boord van de Sarcelle IV

Liège Croisières, naviguez sur la Meuse au bord du Vauban
Luik was en is de dochter van de Maas. De rivier had grote invloed op de bewoners van de stad...
 

 

Luik bezoeken met een Blue-bike

Blue-bike verhuurt gewone of elektrische fietsen in 39 Belgische treinstations. Maak gebruik van hun dienstverlening en
ontdek de stad en haar bezienswaardigheden op uw eigen tempo en op een duurzame manier.

Meer info en reservaties:
Bezoek de website www.blue-bike.be