De historische stad Waterloo en het slagveld van de laatste veldslag van Napoleon wachten op een 20-tal kilometer van Brussel in Wallonië.

De laatste slag van Napoleon

Waterloo bevindt zich op een twintigtal kilometer van Brussel en vlakbij het Zoniënwoud in Wallonië. Van ver zie je de enorme leeuw tussen de Franse kanonnen die vanop zijn heuvel fier uitkijkt over Frankrijk.

Hij duidt de plek aan waar de Prins van Oranje gewond raakt tijdens de aanvallen en symboliseert het hart van het slagveld, een mythische plek boordevol herinneringen, waar in 1815 de troepen van Napoleon het opnamen tegen Wellington en Blücher.

Dit gehucht is nu het vertrekpunt om op ontdekking te gaan naar het Slagveld. Via de Heuvel met de Leeuw, de audiovisuele voorstelling, de film in het bezoekerscentrum en het Panorama van de Slag bij Waterloo kan je de tragische gebeurtenissen herbeleven.

Elk jaar op 18 juni vindt een grote historische reconstructie plaats van de Slag om Waterloo. Tijdens de zomer zijn er elk weekend militaire animaties in historische klederdracht.

Breng zeker ook een bezoek aan het Wellingtonmuseum in Waterloo, gelegen in een 18de-eeuws gebouw en voormalig poststation. Op 17 en 18 juni 1815 deed het dienst als hoofdkwartier voor Wellington. In 14 zalen ziet u een overzicht van de Europese politieke context voor en na de slag dankzij een prachtige collectie wapens en foto's. Bovendien kunt u de slag herbeleven in een multimediaruimte. U kunt ook gebruik maken van een meertalige audiogids om gedurende 40 minuten alles te weten te komen over de Slag van Waterloo.

Meer weten over Waterloo

 


Pass 1815, 6 attracties van het Slagveld voor € 19/p.

Aerial view of the Lion's Mound in Braine l'Alleud (Waterloo)
Slechts 1 ticket om 6 attracties en musea van het beroemde slagveld van de laatste slag van Napoleon te bezoeken en 18 juni 1815 te herbeleven in Waterloo, België....
 

 

Ee