Chimay | De prinsenstad

Chimay ligt aan de rand van de Venen en de Thiérache en valt op door zijn Château de Chimay : Visite Interactive, Spectacle 3D, Théâtre gebouwd op een rotsige uitloper die uittorent boven de Eau Blanche.

Het Château de Chimay : Visite Interactive, Spectacle 3D, Théâtre werd in renaissancestijl opgetrokken en behoorde eerst tot de familie de Croÿ, daarna in 1804 tot een Riquet de Caraman, afstammeling van Pierre-Paul Riquet, aanlegger van het canal du Midi en ouder van de beroemde Mirabeau. Vandaag leidt de prinses soms zelf de bezoekers rond in het kasteel en opent ze de deuren van het mooie Italiaanse toneelzaaltje waar af en toe nog gespeeld wordt.

De Grand-Place en de collegiale kerk van Sint-Pieter en Sint-Paul schenken de stad een speciale waardigheid.

Liefhebbers van de natuur zullen hun hart ophalen op de vele bewegwijzerde wandelparcours in het bos of op het platteland. Het Aquascope Virelles waar heel wat vogels te zien zijn, ligt niet veraf.

Chimay is echter voornamelijk bekend dankzij de vlakbij gelegen Château de Chimay : Visite Interactive, Spectacle 3D, Théâtre waar de Cisterciënzermonniken of trappisten de internationaal beroemde kazen en bier produceren.

Bereid je bezoek aan Chimay voor

Huis voor Toerisme van la Botte du Hainaut

Venez découvrir l'histoire du Château de Chimay
In Virelles heeft de natuur de oevers van een kunstmatige vijver van 90 hectaren overwonnen...