Waimes staat bekend als natuurbestemming dankzij haar wandel-, ski- en kanomogelijkheden, het natuurcentrum van Botrange en het kasteel van Reinhardstein.

Waimes wordt een nieuwe culinaire bestemming. De gemeente kan bogen op zowel nieuwe producten en producenten als de lokale culinaire gemeenschap.

Waimes zag op haar grondgebied nieuwe producten opduiken zoals de "Truite d'ondeval" (forel) en de "Valèt"-kaas en het bedreigde runderras "RougePie de l'Est" werd erkend.

Het plaatselijke restaurant La Menuiserie kreeg een Michelinster. Waimes heeft haar culinaire rijkdom en diversiteit verzameld op één kaart.

Bezienswaardigheden in Waimes
 

Natuurcentrum van Botrange, Huis van het Natuurpark Hoge Venen - Eifel

Ga wandelen in het Natuurpark van de Hoge Venen - Eifel
In hartje Hoge Venen, onthult het Natuurcentrum van Botrange je de rijkdommen van het eerste natuurpark en grootste natuurreservaat van Belgie....
 


Natuurpark van de Hoge Venen - Eifel

Hautes Fagnes - randonnees - caillebotis - promenade - couple
Natuurpark de Hoge Venen is het oudste en grootste van België en ligt tegen de Duitse grens. Grensoverschrijdend met 6 natuurzones waarvan 4 in Wallonië
 


Railbike des Hautes Fagnes

 Default image

Op zoek naar een originele activiteit voor je gezin of vriendengroep? Probeer de Railbike des Hautes Fagnes en trapdoor een prachtig bosrijk landschap.

 


Réseau cyclable VeloTour Hautes Fagnes - Eifel

Réseau cyclable VeloTour Hautes Fagnes - Eifel

Ontdek de Oostkantons met de fiets langs prachtige landschappen... Een fietspadennetwerk van 850 km in het Pays des Trois.

 


LAC DE ROBERTVILLE

Het meer van Robertville, gelegen in de gemeente Waimes, is een ideale plek voor liefhebbers van rust en ontspanning. Omgeven door een bosmassief, biedt het vele adembenemende landschappen. Kom in Robertville les Bains baden in zuiver water! 
 


Kasteel Reinhardstein, de Metternichburcht

Het kasteel Reinhardstein werd in 1354 gebouwd door Renaud de Waimes en was de woning van vele families: de Nesselrodes, de Nassaus en tot slot de graven van Metternich, die er...