De Meren van Eau d'Heure vormen een heerlijke bestemming voor je vakantie. De wateren zijn ruim genoeg voor watersporten als zeilen, zwemmen en waterskiën met een kabelbaan. Behalve vele activiteiten vind je rondom het water vakantieparken voor een comfortabel verblijf. En: neem de fietsen mee!

De meren van Eau d'Heure zijn prachtig gelegen in een landelijke streek in het zuiden van België. De stuwdammen zorgen sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw dat het grootste watergebied van België is ontstaan. Deze jonge vakantiestreek is heuvelachtig en groen. De accommodaties rondom het water zorgen dat je er een heerlijk onderkomen kunt boeken, hoe groot of klein je reisgezelschap ook is.

Trek er op een ontspannen manier op uit via de vele fiets- en wandelpaden. Of lekker met een zeilboot het water op of een plons in het meer? Daarnaast kun je als bezoeker deelnemen aan een uitgebreid aanbod van activiteiten. Spectaculair is een ritje met de speciale bus die het water in rijdt. Of durf je te waterskiën met de kabelbaan? Ontspanning, fun en lekker genieten zijn kernwoorden voor een vakantie in dit merengebied vlakbij de grens met Frankrijk. 

 

Duurzame aantrekkingskracht

De meren vormen een van de beste Europese voorbeelden van een duurzame toeristische ontwikkeling van het project EDEN, dat zich inzet voor economisch leefbaar toerisme en toerisme met een duurzame insteek. Oorspronkelijk had deze locatie met de stuwdammen een technische functie. 

Inmiddels zijn Les Lacs de l'Eau d'Heure, het grootste merengebied van België een omgeving geworden waar het heerlijk toeven is. Naast een vooledig aanbod voor vakantiegangers is er ook oog voor de economische ontwikkeling van de hele streek. Duurzaam beheer van de bestemming is een natuurlijke prioriteit.

Meer info

De Meren van Eau d'Heure, de locatie van de grootste meren van België

Les Lacs de l'Eau d'Heure - Dam van La Plate Taille - Boussu-lez-Walcourt
De toeristische locatie van de grootste meren van België biedt je een beschermd natuurgebied en het grootste watergebied van België. ...
 

 

Activiteiten Lacs de l'Eau d'Heure

Het Land van de Meren, onthaalcentrum van La Plate Taille

Les Lacs de l'Eau d'Heure - Dam van La Plate Taille - Boussu-lez-Walcourt
Na Durbuy, Ath en Viroinval, mogen de Meren van Eau d'Heure op hun beurt uitpakken met de eretitel "European Destination of Excellence" (EDEN).
 


Natura Parc, park met boomparcours in België, Meren van l'Eau d'Heure

Ontdek de bomenparcours in Natura Parc, Lacs de l'Eau d'Heure
Kom je uitleven in Natura Parc - Eau d'Heure, het avonturenpark aan de oevers van de meren van Eau d'Heure...
 


Aqua Golf van de Meren van l'Eau d'Heure

Speel golf in de grootste Aqua Golf van Europa in het uitzonderlijke kader van de Lacs de l'Eau d'Heure
Speel golf in de grootste Alfa Golf van Europa in het buitengewone kader van de Meren van l'Eau d'Heure....
 


Laser Game van De Meren van l'Eau d'Heure

Amuseer je met je gezin of onder vrienden met de Laser Game van de Lacs de l'Eau d'Heure
Op de stuwdam van l'Eau d'Heure vindt je Het Laser Game, een interactief avonturenspel waar je met je familie of collega's een dag vol plezier beleeft....
 


 


Amfibus Le Crocodile Rouge, een unieke attractie in Europa

Crocodile Rouge - Buitengewoon Wallonië
De Meren van Eau d'Heure - de grootste merensite van België - aan boord van een amfibievoertuig ontdekken... Dat is pas een goed idee!...
 
-