In hartje Waals-Brabant is Ottignies–Louvain-la-Neuve een unieke stad, oorspronkelijk ontwikkeld om toegankelijk te zijn voor iedereen. Ze bestaat uit twee stadscentra met verschillende oorsprong en karakteristieken, Ottignies en Louvain-la-Neuve.

Personen met beperkte mobiliteit & toegankelijkheid

In 2013 werd Ottignies-Louvain-la-Neuve gekozen als European Destinations of Excellence dankzij haar vele troeven op vlak van toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit.

Voetgangersstad, creatief, multicultureel, groen, dynamisch, een venster op de wereld... De stad Ottignies - Louvain-la-Neuve zal je verleiden met zijn onvergelijkbare sfeer. Het is een bruisende stad met tal van culturele en folkloristische activiteiten zoals de beroemde 24 uur Fietsen - Sport en folkloristische tradities in Louvain-la-Neuve.

Meer informatie

 

 

Bezienswaardigheden in Ottignies - Louvain-la-Neuve

 

Het Musée L | De kunst van de dialoog in Louvain-La-Neuve

Musée L, vue d'extérieur
Stil, een museum? Niet in Louvain-la-Neuve, of het Musée L, het Universiteitsmuseum van Louvain-la-Neuve waar werken met elkaar in dialoog gaan.
 


AULA MAGNA

Situé entre le lac et la Grand-Place de Louvain-la-Neuve, l'Aula Magna permet de développer des activités culturelles, académiques et commerciales
De Aula Magna, die ligt tussen het meer en de Grand-Place van Louvain-la-Neuve, is een grandiose verwezenlijking...
 


Hergémuseum in Louvain-la-Neuve

Ontdek het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve
Het Hergémuseum is een niet te missen stripbezoek in België. Ontdek het leven en werk van de geniale Belgische autor Georges Remi, de geestelijke vader van Kuifje....