Les Lacs de l'Eau d'Heure zijn een echte toeristische bestemming geworden met een volledig aanbod aan vrijetijdsactiviteiten en verblijven op een natuursite, kunstmatig aangelegd aan de hand van dammen.

Het natuurlijk erfgoed van l'Eau d'Heure is prachtig gelegen in een landelijke streek in het zuiden van België. Het gebied bestaat voornamelijk uit watervlaktes, bossen en velden. Het is een uitzonderlijke natuur want zeldzaam om meren te zien in zo'n heuvelachtige en groene streek. Deze dubbele eigenschap is de belangrijskte troef van deze site als toeristische bestemming.

Belangrijke toeristische aantrekkingspool

Laureaat zijn van een grote wedstrijd die de beste Europese voorbeelden van duurzame toeristische ontwikkeling wil promoten is een teken van erkenning voor deze site die oorspronkeiljk een technische bedoeling had en in volle ontwikkeling is de laatste vijftien jaar.

Vandaag stellen we vast dat de Les Lacs de l'Eau d'Heure, het grootste merengebied van België een echte toeristische BESTEMMING zijn geworden met een volledig aanbod aan dagactiviteiten en verblijven, maar ook een motor van economische ontwikkeling van een hele streek waarbij de aandacht prioritair gaat naar het duurzame beheer van de bestemming.

Meer info

De Meren van Eau d'Heure, de locatie van de grootste meren van België

Ontdek Les Lacs de l'Eau d'Heure, Dame van La Plate Taile in Boussu-lez-Walcourt
De toeristische locatie van de grootste meren van België biedt je een beschermd natuurgebied en het grootste watergebied van België. ...
 

 

Activiteiten Lacs de l'Eau d'Heure

Het Land van de Meren, onthaalcentrum van La Plate Taille

Découverte des Lacs de l'Eau d'Heure, Barrage de la Plate Taille à Boussu-lez-Walcourt
Na Durbuy, Ath en Viroinval, mogen de Meren van Eau d'Heure op hun beurt uitpakken met de eretitel "European Destination of Excellence" (EDEN).
 


Natura Parc, park met boomparcours in België, Meren van l'Eau d'Heure

Découvrez les parcours dans les arbres au Natura Parc, Lacs de l'Eau d'Heure
Kom je uitleven in Natura Parc - Eau d'Heure, het avonturenpark aan de oevers van de meren van Eau d'Heure...
 


Aqua Golf van de Meren van l'Eau d'Heure

Speel golf in de grootste Aqua Golf van Europa in het uitzonderlijke kader van de Lacs de l'Eau d'Heure
Speel golf in de grootste Alfa Golf van Europa in het buitengewone kader van de Meren van l'Eau d'Heure....
 


Laser Game van De Meren van l'Eau d'Heure

Divertitevi in famiglia o con gli amici al Laser Game dei Lacs de l'Eau d'Heure
Op de stuwdam van l'Eau d'Heure vindt je Het Laser Game, een interactief avonturenspel waar je met je familie of collega's een dag vol plezier beleeft....
 


 


Amfibus Le Crocodile Rouge, een unieke attractie in Europa

Crocodile Rouge - Wallonie insolite
De Meren van Eau d'Heure - de grootste merensite van België - aan boord van een amfibievoertuig ontdekken... Dat is pas een goed idee!...
 
-