pdf

Thon - Een van de mooiste dorpjes van Wallonië

  • De mooiste dorpen van Wallonië
Gemeente Andenne (Provincie Namen)CondrozHet dorp ligt op een hoogte in een decor van groen en kreupelhout in de Samsonvallei. De kern van het dorp waarin kalksteen overheerst, heeft zijn charme van weleer weten te bewaren. De meer dan 100 meter hoge rotsen, die in 1944 onder monumentenzorg werden geplaatst, bieden een schitterend uitzicht over de streek en vormen een ontzagwekkende vestingmuur van Visékalksteen. De kerk en de kasteelhoeve die de vallei beheersen, lijken het dorp te beschermen.
Rondleidingen mogelijk op reservatie bij de Toeristische Dienst van Andenne.Brochures en extra informatie beschikbaar bij de Toeristische Dienst.

Les Plus Beaux Villages de Wallonie

De V.Z.W. "Les Plus Beaux Villages de Wallonie" werd in 1994 naar Frans voorbeeld opgericht en bekroont de mooiste landelijke plekjes in Wallonië met haar kwaliteitsmerk. Onder monumentenzorg geplaatste gebouwen en uitzonderlijk erfgoed (in een ongerepte omgeving) harmoniëren er met de wil van de inwoners hun geluk daar te leven met u te willen delen. © asbl Les Plus Beaux Villages de Wallonie

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.