pdf

Soulme - Een van de mooiste dorpjes van Wallonië

  • De mooiste dorpen van Wallonië
Gemeente Doische (Provincie Namen)
Fagne-Famenne
Dit dorp ligt ver van de grote wegen middenin het groen. Op het ritme van de straatjes kun je hier de sfeer van weleer opsnuiven.
Het dorp telt niet meer dan zestig huizen die rond de kerk zijn gebouwd. Het geheel van hoeves en traditionele woningen dateert in hoofdzaak uit de 18de en 19de eeuw.
De huizen stralen allemaal die typische Naamse Fagnestijl uit. De eenvoudige huizen zijn van kalksteen of bezet met een traditionele muurkalk en gaan perfect op in het harmonieuze straatbeeld.
© asbl Les Plus Beaux Villages de Wallonie
Rondleidingen mogelijk.
De V.Z.W. "Les Plus Beaux Villages de Wallonie" werd in 1994 naar Frans voorbeeld opgericht en bekroont de mooiste landelijke plekjes in Wallonië met haar kwaliteitsmerk. Onder monumentenzorg geplaatste gebouwen en uitzonderlijk erfgoed (in een ongerepte omgeving) harmoniëren er met de wil van de inwoners hun geluk daar te leven met u te willen delen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.