pdf

Chardeneux - Een van de mooiste dorpjes van Wallonië

  • De mooiste dorpjes van Wallonië - Chardeneux - dak - blauwe hemel - klokken - oude steen
  • Logo - Beaux - Villages - Wallonie
  • De mooiste dorpen van Wallonië
Gemeente Somme-Leuze (Provincie Namen)
Condroz
Het dorp dat samengebald op de zuidhelling van een kam ligt en beheerst wordt door zijn onder monumentenzorg geplaatste kerk, strekt zich uit langs de helling naar een beekje dat door de vochtige weiden kronkelt.
Het is een goed voorbeeld van 18de- en 19de-eeuwse architectuur uit de Condroz en vormt een opmerkelijk architectonisch geheel dat extra in de verf wordt gezet door verbouwingen die perfect bij de traditionele bouwstijl aansluiten.
De grijze en zwarte tinten van de kalksteen en de leien overheersen. Het straatbeeld dat bepaald wordt door kleine dependances en bijgebouwen, heeft zijn open en landelijke karakter weten te bewaren.
© asbl Les Plus Beaux Villages de Wallonie
Rondleidingen mits reservering.
De V.Z.W. "Les Plus Beaux Villages de Wallonie" werd in 1994 naar Frans voorbeeld opgericht en bekroont de mooiste landelijke plekjes in Wallonië met haar kwaliteitsmerk.
Onder monumentenzorg geplaatste gebouwen en uitzonderlijk erfgoed (in een ongerepte omgeving) harmoniëren er met de wil van de inwoners hun geluk daar te leven met u te willen delen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.