pdf

Aubéchies - Een van de mooiste dorpjes van Wallonië

  • De mooiste dorpen van Wallonië

Gemeente Beloeil (Provincie Henegouwen).

Henegouws leemplateau

Het landelijke dorpje Aubechies is een typisch voorbeeld van Henegouwse architectuur uit de vorige eeuw. Dakpannen en rode baksteen zijn dominant aanwezig, met hier en daar een mooie zandstenen puntgevel.
In de "Archéosite" in Aubechies tref je nauwgezet nagebouwde woningen aan zoals die tussen het Neolithicum en de Gallo-Romeinse periode in deze streek voorkwamen.
Bewonder ook de prachtige 11de-eeuwse Romaanse kerk.
Rondleidingen mogelijk, voor groepen vanaf 20 personen. Te reserveren bij de toeristische dienst van Beloeil: Rue du Château 22 in 7970 Beloeil, tel. +32 (0)69/68 95 16 tourisme.beloeil@skynet.be

Association Les Plus Beaux Villages de Wallonie

De V.Z.W. "Les Plus Beaux Villages de Wallonie" werd in 1994 naar Frans voorbeeld opgericht en bekroont de mooiste landelijke plekjes in Wallonië met haar kwaliteitsmerk.
Onder monumentenzorg geplaatste gebouwen en uitzonderlijk erfgoed (in een ongerepte omgeving) harmoniëren er met de wil van de inwoners hun geluk daar te leven met u te willen delen.

© asbl Les Plus Beaux Villages de Wallonie

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.