De Belgische Ardennen voor jouw volgende vakantie

De Ardennen in België zijn het echte buitenland net over de grens met Nederland. De ruige natuur, de bossen en de heuvels met rivieren wisselen af met gemoedelijke dorpen en stadjes. Dat is toch ultiem genieten?

De Belgische Ardennen liggen in het zuiden van Wallonië en zijn de "groene long" van België. De term Ardennen wordt vaak voor heel Wallonië gebruikt, zeker als men het heeft over het natuurlijke erfgoed, het ecologische kapitaal of het toerisme in Wallonië.

De bossen, wouden, natuurreservaten en rivieren vormen bevoorrechte plaatsen voor liefhebbers van ecologie, natuur, fauna en flora. Voor wie houdt van sportieve activiteiten in de  natuur bieden de Ardennen heel wat mogelijkheden.

De Ardennen nemen ook een belangrijke historische plaats in. Het herinneringstoerisme leeft hier volop. Hier vind je tal van sporen van de Eerste Wereldoorlog en van de Slag om de Ardennen, de laatste confrontatie tijdens de Tweede Wereldoorlog op Belgisch grondgebied.

Je kan heel wat herdenkingsmonumenten, begraafplaatsen en musea gewijd aan de twee wereldoorlogen bezoeken in steden zoals Bastogne, La Roche-en-Ardenne, Sankt-Vith, Aarlen of Neufchâteau.

De Ardennen heeft alles in huis om je te verleiden: eenvoudig bereikbaar, gastvrij en goedkoop. Even de stress vergeten of sporten in de volle natuur? In de Ardennen moet je zijn.