pdf

Tentoonstelling Oorlog en Vrede | In het Museum van de Waterstad in Spa

  • Tentoonstelling
Van 01 april tot 02 december 2018.

Het Museum van de Stad van het Water nodigt je uit voor de tentoonstelling Oorlog & Vrede, in Pouhon Pierre le Grand. Ontdek de geschiedenis van Spa en Europa van 1914 tot 1920, in het hart van het kuuroord Spa.

Neem een stap terug in de tijd om de belangrijke rol van de stad Spa in de geschiedenis te ontdekken. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, de installatie van het Duitse hoofdkwartier in Spa, de abdicatie van Willem II enkele maanden later en de onderhandelingen over de wapenstilstand gaven van de waterstad een publiciteit waar ze niet om had gevraagd.

Spa ligt in het hart van de geschiedenis

Aan de hand van documenten, historische voorwerpen, archieffilms, reportages en muzikale uittreksels getuigt deze tentoonstelling van de verschillende gebeurtenissen die tot de vrede van de Grote Oorlog hebben geleid. Dit alles wordt gekenmerkt door de evocatie van sleutelmomenten, getekend door de cartoonist Francis Carin.

Volg de historische route

Van de Duitse invasie tot de ondertekening van de vredesconferentie volgt de route de historische, militaire en politieke feiten die de inwoners van Spa ervoeren, zowel als getuigen als deelnemers van deze grote gebeurtenissen.

Ontdek deze hele reis van oorlog tot vrede, van 1914 tot 1920.

 

Openingstijden

Van 01 april tot 02 december 2018.

Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.