pdf

Magnum « Contact Sheets » | Tentoonstelling in de Abdij van Stavelot

  • Tentoonstelling
Van 29 maart tot 02 december 2018.

Ontdek de tentoonstelling van het Magnum Photos agentschap waarbij 70 jaar geschiedenis in de schijnwerpers wordt gezet aan de hand van beeldmateriaal. Van 29 maart tot 2 december 2018 in de Abdij van Stavelot.

Een primeur in België

Magnum "Contact Sheets" is een prestigieuze tentoonstelling die werd uitgewerkt door het legendarische agentschap Magnum Photos, de coöperatie van fotografen die in 1947 werd gesticht door Robert Capa en Henri Cartier-Bresson. De Abdij van Stavelot nodigt je uit om deze unieke tentoonstelling te bezoeken die voor het eerst te zien is in België. 

Historische foto's en portretten

Deze tentoonstelling schetst meer dan 70 jaar geschiedenis aan de hand van historische foto's zoals de landing in Normandië, de protesten van mei 68 in Parijs, de begrafenis van Robert F. Kennedy en ook dankzij portretten van artiesten, beroemdheden, acteurs en politici zoals Che Guevara, Malcom X, etc...

Je kan er 70 contactafdrukken ontdekken die vaak vergezeld zijn van foto's, close-ups, artikels, boeken of magazines waardoor je de kans krijgt de ongekende geschiedenis van het Magnum Photos agentschap te achterhalen. 

Ontdek de meest symbolische foto's van dit agentschap! 

Openingstijden

Van 29 maart tot 02 december 2018.

Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur

Gesloten op de Maandag van de Laetare.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.