pdf

In de tijd van Galenus | Tentoonstelling in het Koninklijk Museum van Mariemont

  • Tentoonstelling
Van 26 mei tot 02 december 2018.

'In de tijd van Galenus, een Griekse arts in het Romeinse rijk' vertelt het leven van deze arts via de medische, farmacologische en sanitaire praktijken van het Romeinse rijk tijdens de eerste eeuwen van ons tijdperk. Ontdek de tentoonstelling in het Koninklijk Museum van Mariemont.

Galenus in 2018

Volg het leven van de beroemde Griekse arts Galenus van Pergamon (129 - ong. 216) aan de hand van zijn interesses, zijn reizen en de omvang van zijn patiëntenbestand. Het Koninklijk Museum van Mariemont neemt je mee op ontdekking naar de 'Prins van de Geneeskunde' via een verrassende tentoonstelling.

Prestigieuze werken

De tentoonstelling neemt je mee op reis naar het middelandse zeegebied van de 2e eeuw na Christus aan de hand van prestigieuze werken, diverse voorwerpen en getuigen van het dagelijkse leven uit heel Europa. Via papyrus, zeldzame manuscripten, medische instrumenten, planten, exotische producten, portretten, beeldjes en Griekse en Latijnse inscripties word je ondergedompeld in de wereld van Galenus.

Het museum stelt je eveneens een reeks bezoeken, workshops en ontmoetingen voor rond de tentoonstelling.

Openingstijden

Van 26 mei tot 02 december 2018.

 Musée ouvert tous les jours sauf les lundis non fériés de 10h à 18h (avril – septembre) et de 10h à 17h (octobre – mars).

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.