pdf

Folon Photos Graphiques | Tentoonstelling in de Stichting Folon in Terhulpen

  • Tentoonstelling
Van 26 mei tot 25 november 2018.

Ga op ontdekking naar de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon en zijn band met fotografie. De tentoonstelling "Folon Photos Graphiques" vindt plaats in de Stichting Folon, in het hart van het Solvaydomein in Terhulpen van 26 mei tot 25 november 2018.

We kennen Jean-Michel Folon al als schilder, tekenaar of beeldhouwer. Nu krijgen we ook de gelegenheid om de kunstenaar via foto's te leren kennen.

Foto's uit zijn dagelijkse leven en zijn werk

Dompel je onder in het leven van de schilder dankzij archieven en documenten van zijn familie die tot op vandaag privé zijn gebleven. Ontdek persoonlijke foto’s van Folon met zijn tijdgenoten Federico Fellini, César, David Hockney, Saul Steinberg, Milton Glaser, Yves Montand, …

De tentoonstelling zal ook portretten tonen van de kunstenaar aan het werk of in zijn dagelijkse leven, door vele andere fotografen vereeuwigd. Bijna 100 clichés bieden je een beter zicht op de methoden en de samenhang van de Belgische kunstenaar.

Het oog van de fotograaf legt het idee vast, tegelijk met een schets op papier.

Openingstijden

Van 26 mei tot 25 november 2018.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.