pdf

Buitengewoon dorp Treignes | Een reis in de tijd op volle kracht

  • Bezoek
Evenement gepland voor de maand juli 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.

Beklim de prachtige vallei van de Viroin en reis door de tijd in een echte stoomtrein. Je vertrekt in Mariembourg en geniet van een verblijf in het museumdorp Treignes.

De toeristische dienst van Viroinval en de musea van Treignes slaan de handen in elkaar om je mee te nemen op een reis in een echte stoomtrein, inclusief animatie.

Een stap terug in de tijd

Bij de start in Mariembourg neem je plaats voor een reis in de tijd en kan je deelnemen aan de activiteiten die tijdens de hele treinreis worden aangeboden. Je begint bij de prehistorie en maakt een sprong in de tijd naar het moderne tijdperk. Onderweg hou je ook een tussenstop in de jaren '30.

Een buitengewoon programma

Een Galliër test je historische kennis met een interactieve, familiale en vooral ludieke quiz. Ontdek ook de beroepen van weleer en laat je meevoeren door de verhalen en bijhorende interactieve opdrachtjes van de klompenmakers van het ecomuseum. In deze bijzondere trein laten leerkrachten op rust je het schoolleven van de jaren '30 beleven en een spoorwegarbeider leert je alles over de stoomlocomotief.

En dat is niet alles!

Bij aankomst in Treignes zal er muzikale animatie voorzien zijn en daarna wachten nog een heleboel andere verrassingen. Toine Culot, een personage uit de boeken van Arthur Masson, zorgt met zijn anekdotes voor animatie op het toeristentreintje. Dit treintje rijdt door het hele dorp en laat je de musea ontdekken, wat ongetwijfeld een buitengewone ervaring wordt.

Neem plaats voor een reis in de tijd richting Treignes!

 

 

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand juli 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.