Exporteren naar Export Pdf Export xls

Wintersport Ardennen: skiën, langlaufen, sneeuwwandelen en sleeën

0 Resultaten

Wintersport op een paar uur rijden van huis in de Ardennen en Wallonië. We geven je een overzicht van locaties en pistes in dit deel van België waar je kunt skiën, langlaufen, sneeuwwandelen en sleeën.

De Hoge Venen en de Oostkantons gehuld in sneeuw vormen een magisch landschap. Een heel uitnodigend gezicht om er op uit te trekken, bijvoorbeeld voor een heerlijke afdaling op ski's, een wandeling door de maagdelijke sneeuw waar je het knisperen van de sneeuw onder je voeten hoort en je misschien wel eerste bent die een spoor maakt.

In de winter kun je skiën bij Baraque Fraiture, in Elsenborn en in het bekendere Ovifat. Ook zijn er pistes in Malmedy, Oignies-en-Thierache en Manderfeld. 

Wil je graag de latten onderbinden maar is er geen sneeuw? Dan kun je in de indoor Centre van Comines echte sneeuw ervaren.  

Echte sneeuw blijft toch het leukste. Lekker in de koude buitenlucht een wandeling met sneeuwschoenen maken, of met een slee de heuvel afglijden. Of kies ervoor om al langlaufend de besneeuwde omgeving te verkennen. 

Sneeuw en ski informatie voor België

Voor actuele informatie over de sneeuwcondities en welke pistes in de Ardennen geopend zijn raadpleeg de website van de Oostkantons (Duitstalig België) en die van Belgisch Luxemburg. Ook kun je kijken bij Koninklijk Meteorolgisch Instituut van België, of via Skiinfo.

Sneeuw telefoon: +32 80 22 74 74