Mooie wandelregio's rond smulstadjes

In de Ardennen en Wallonië vind je veel mooie wandelregio's waar je elk seizoen geniet van prachtige uitzichten en rijk erfgoed. En elke wandeling wordt compleet met een lekkernij uit de streek. 

Spa en de Hoge Venen

Spa, een van de historische kuuroorden van Europa, is een prima uitvalsbasis waar je wandelen en wellness kan combineren. Je vult er je waterflesje rechtstreeks aan de bron. De Hoge Venen vormen met meer dan vierduizend hectare een eindeloos wandelgebied met een rijk aanbod van bewegwijzerde routes.

Durbuy en La Roche

La Roche-en-Ardenne en Durbuy zijn beide een fijne uitvalsbasis met volop voorzieningen als accommodatie, winkels en gezellige cafés en restaurants. Ambachtelijke confiture vind je in Durbuy en Ardenner ham in La  Roche.

Bouillon en omgeving

De middeleeuwse stad Bouillon is een goed uitgangspunt voor wandelaars die ook graag een cultureel uitstapje maken voor de afwisseling. En Bouillon heeft natuurlijk een lokaal biertje.

Namen en het Maasdal

In de provincie Namen in het zuidwestelijke deel van de Ardennen stroomt de Maas door een van de mooiste gedeeltes van het land. Dit deel van de Ardennen heeft een heel eigen karakter met hellende kliffen en plaatsjes die sfeervol aan de rivier liggen. Enkele lokale lekkernijen zijn: de petit-gris slakjes van Namen, een Blanche de Namur, de zoete Biétrumés, de aardbeien van Wépion en ambachtelijke kaas uit Goyet.

 

Waals-Brabant

Een belangrijke wending in de Europese geschiedenis vond plaats op het slagveld bij Waterloo waar Napoleon in 1815 definitief werd verslagen. Voor wandelaars die hier in Waals-Brabant op stap gaan, betekent dat bijna elke route door prachtige bossen en langs culturele wandelbestemmingen gaat. Na de wandeling smaken de hartige Tarte el Djote, de zoete Tarte au Sucre en het ambachtelijke bier des te beter.

 

Henegouwen

Henegouwen, een onontdekte regio met een grote verscheidenheid aan natuurschoon, industrieel erfgoed en architectonische schatten. Je kan je wandelingen er gemakkelijk afwisselen met een cultureel uitstapje. Bijna elk stadje heeft ook een eigen specialiteit, zoals het Bushbier in Pipaix, de ballons van Tournai, de trappist van Chimay en de Eau de Villée van Ragnies.