Wandelen en andere sporten in de Ardennen en Wallonië

Zin om de Belgische Ardennen actief te verkennen? Naast wandelen en fietsen kan je er onder andere kajakken, golfen en mountainbiken. Probeer eens een andere sport in je vakantie!

De natuur en de sportieve mogelijkheden maken de Ardennen een uitstekende bestemming voor actieve vakanties. Zowel liefhebbers van een stevige inspanning als rustige genieters komen in België aan hun trekken. 

Wandelen, fietsen en mountainbiken. Velen kennen de bossen en oude steengroeves als locaties voor abseilen en survivals. De riviertjes in de Ardennen lenen zich perfect voor rafting en kajak. Je adrenaline komt helemaal vrij bij de parachute- en glidingclubs. Tijdens sneeuwrijke winters staan zelfs de langlauflatten te wachten, met name in de Oostkantons, het hoogst gelegen gebied van België ten zuiden van Maastricht. 

Wie het rustiger aan wil doen, kan een ontspannende tocht over hte water maken. Wellness behoort ook tot de mogelijkheden. Trek naar een spa en geniet van de weldaad van het water op lichaam en geest. En wat zou je zeggen van een partijtje Golf? Het heuvelachtige terrein zorgt voor uitdagende holes. Alleen al de provincie Waals-Brabant telt 11 topterreinen!