In de provincie Namen stroomt de Maas door een mooi gedeelte van de Ardennen met sfeervolle hellende kliffen en karaktervolle plaatsjes.

In de provincie Namen in het zuidwestelijke deel van de Ardennen stroomt de Maas door een van de mooiste gedeeltes van het land. Dit deel van de Ardennen heeft een heel eigen karakter met hellende kliffen en plaatsjes die sfeervol aan de rivier liggen.

De Maas herbergt aan weerszijden statige huizen en kasteeltjes en stroomt door verstilde natuurgebieden als Molignee met kloosters en de mystieke ruïne van Montaigle.

De stad Namen, hoofdstad van Wallonië, is een bezienswaardige plaats met een gezellig stadscentrum vol mooie winkels en verleidelijke banketbakkers en terrasjes.

Een van de mooiste bezienswaardigheden is het kasteel van Annevoie. De tuinen in Franse stijl en Italiaanse en Engelse nuances zijn voorzien van een vernuftig watersysteem. Het systeem maakt gebruik van de natuurlijke hoogteverschille en voorziet fonteinen en watervalletjes van voldoende waterdruk.