Sportactiviteiten in Wallonië-Ardennen

Zin in sport, een wandeling of een gezellige fietstocht? In Wallonië-Ardennen heb je eindeloos veel mogelijkheden voor actieve vakanties.

De natuur en de sportieve mogelijkheden maken de Ardennen een uitstekende bestemming voor actieve vakanties. Zowel liefhebbers van een stevige inspanning als rustige genieters komen in België aan hun trekken. 

Wandelen, fietsen en mountainbiken. Velen kennen de bossen en oude steengroeves als locaties voor abseilen en survivals. De riviertjes in de Ardennen lenen zich perfect voor rafting en kajak en de adrenaline komt helemaal vrij bij de parachute- en glidingclubs. Tijdens sneeuwrijke winters staan zelfs de langlauflatten te wachten, met name in Ostbelgien, de hoogste streek van België juist ten zuiden van Maastricht. 

Wie het rustiger aan wil doen, kan een ontspannende boottocht maken. Wellness behoort ook tot de mogelijkheden. Trek naar een spa en geniet van de weldaad van het water op lichaam en geest. En wat zou je zeggen van een partijtje Golf? Het is een van de meest beoefende sporten en het heuvelachtige terrein zorgt voor uitdagende holes. Alleen al de provincie Waals-Brabant telt al 11 topterreinen!