pdf

Wijnen van Château La Mazelle

  • Wijngaard

Het domein van La Mazelle is een klein domein dat vele mensen samenbrengt door hun passie voor wijn en hun zoektocht naar gezelligheid.

Het domein

La Mazelle is een heel professionele "kleine producent" (1 ha - 4560 stekken - van 2000 tot 3500 flessen, verschilt van jaar tot jaar), die voortdurend op zoek blijft gaan naar de beste kwaliteit en die op beredeneerde wijze aan wijnbouw doet, en dat met zo natuurlijk mogelijke vinificatietechnieken. Elke stap van het proces gebeurt ter plaatse, zelfs de etikettering van de flessen. Het domein bevindt zich in het hartje van een adembenemend natuurpark.

De wijn

Er worden twee wijnsoorten geproduceerd: een witte wijn (monocépage Auxerrois) en een rode wijn (monocépage Pinot noir), die onder de benaming "Côtes de Sambre et Meuse" vallen. 

Het domein is eigenlijk in handen van een vzw. Al het werk wordt uitsluitend verricht door vrijwilligers met een warme ingesteldheid van gezelligheid en samenhorigheid. De opbrengst van de wijnverkoop gaat naar projecten voor educatieontwikkeling.

Bezoeken

Individuele toeristen kunnen zich bij de vrijwilligers aansluiten om te helpen in de wijngaard en zich op die manier laten onderdompelen in het werk van de wijnboeren. Enkelen van de vaste krachten zullen jullie dan de kneepjes van het vak leren.

Er worden ook geleide bezoeken in groep georganiseerd (min 10 personen). Die zijn wel op afspraak en betalend. Je zal er van alles leren over de technieken van wijnbouw (de taille, het onderhoud van de wijnranken en de bodem, de oogst,...) en over de fases van de vinificatie. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Verkooppunt
  • Proeverij
  • Bezoek aan de infrastructuur
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.