pdf

De wijnen van het Domein du Ry d'Argent in Namen

  • Wijngaard

Kom de wijngaard van het Domein du Ry d'Argent in Namen ontdekken. Volg de weg van druif tot wijn en bezoek de chai met een glas wijn "du nouveau style" in de hand.

De wijnranken van het Domein du Ry d'Argent bevinden zich op 160 meter hoogte op een schitterende zuidelijke helling op het Naamse platteland in Tussen-Samber-en-Maas.

De wijngaard is tussen 2005 en 2007 aangeplant door de familie Baele en strekt zich over 5 hectare uit. Hij ontleent zijn naam aan de kleine beek die aan de voet van de wijngaard stroomt. De Belgische wijnen van het Domein du Ry d'Argent zijn erkend als A.O.C. (Franse benaming voor kwaliteitscontrole op landbouwproducten): « Côtes de Sambre et Meuse » en « vin de pays des Jardins de Wallonie ».

Als we het aangrenzende domein van Le Chenoy erbij rekenen, kunnen we wel stellen dat Bovesse de grootste aaneengesloten wijngaardoppervlakte van België heeft.

Proeverijen en activiteiten

Het domein organiseert verschillende evenementen om iedereen kennis te laten maken met de wijnen. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Verkooppunt
  • Proeverij
  • Bezoek aan de infrastructuur
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.