Wallonië heeft een belangrijke kaastraditie. De Waalse kazen zijn talrijk, gevarieerd en doen watertanden.

Fleur des Fagnes, Bleu des Moines, Trou d’Sottai, Cassete de Beaumont, Boulette de Nivelles, Waterloo… De lijst met Waalse kazen is lang!

Zachte kaas, harde kaas, schimmelkaas, geitenkaas, kruidenkaas, ... keuze te over en ze zijn allemaal een streling voor de smaakpapillen!
 

Hervekaas

De Hervekaas is een blok vol karakter en de sterke kaas van Wallonië.

De kaas was al gekend sinds de 12de eeuw, maar kreeg echt succes met Keizer Karel.

Hervekaas wordt vaak geserveerd met Luikse siroop. Deze lekkere gekaramelliseerde stroop wordt gemaakt van appelen en peren, afkomstig uit de enorme boomgaarden van Haspengouw.

Breng een bezoekje aan de groene vlaktes van het Herveplateau en proef deze heerlijke kaas of maak er een lekker gerechtje klaar.


Wat drink je bij een goede kaas?

Heel wat abdijkazen vragen het gezelschap van een bier met hoge fermentatie.

Bepaalde kazen zijn onlosmakelijk verbonden met rode wijn... Maar hier in Wallonië, gaan een karakterbier hand in hand met kaas.

  • Raadpleeg onze lijst met producenten voor een kaasbezoek.
     
  • In onze gastronomische agenda stellen we je heel wat evenementen voor die gewijd zijn aan kaas.