Smullen in de Ardennen en Wallonië: proef de streek

De Ardennen en Wallonië zijn gastvrij en genereus als het om lekker eten en drinken gaat. Geniet van de lokale culinaire rijkdom en van de knowhow van lokale producenten. Belgen houden van het goede leven.

Onze chocolatiers en brouwers zijn wereldwijd bekend en gebruiken eeuwenoude recepten die ze voortdurend vernieuwen. Op die manier hebben Galler, Darcis, Neuhaus de wereld veroverd met een eenvoudige praline. Deze lekkernij bezit zelfs geneeskrachtige eigenschappen! Nieuwsgierige bezoekers kunnen genieten van nieuwe smaakbelevingen via culinaire workshops of proeverijen bij de brouwer. Lekkerbekken en levensgenieters halen hun hart op. Elk dorp heeft vaak een eigen specialiteit. Je kan een whiskydistilleerderij, een ambachtelijke kaasmakerij of een slakkenkwekerij bezoeken. Kijk vooraf op welke tijden ze open zijn voor publiek.

Themaroutes

De Waalse bieren, die tot het cultureel en immaterieel erfgoed van de UNESCO behoren, zijn onze beste ambassadeurs over de hele wereld. In de Ardennen en Wallonië kan je themaroutes volgen die je meenemen op ontdekking naar onze wijnen, bieren, kazen. En vergeet natuurlijk niet onze heerlijke chocolade.

Op gastronomische verkenning

Net als Asterix tijdens zijn "Ronde van Gallië" maak je met je geliefde of met het hele gezin een . Volg onze themaroutes en neem de tijd om kennis te maken met onze . De smaakpapillen worden verwend. Na de vakantie terug naar huis met een beetje Wallonië-Ardennen op zak, dankzij een gastronomische shoppingtrip in een van onze winkels of op een van onze markten.

Feestelijke evenementen

Kom wellicht naar een van de fijnproeversevenementen. Steden als Namen en Luik organiseren jaarlijks een bierweekend, zoals Namen Bierhoofdstad of een proeverij in de openlucht, zoals Les Epicuriales Luik. Of neem kooklessen.