De RAVeL omvat meer dan 1300 km oude spoorlijnen en jaagpaden in Wallonië die aangelegd zijn als pad voor fietsers, wandelaars, ruiters, skaters en personen met beperkte mobiliteit.

Wist je dat de RAVeL niet minder dan 45 routes bevat? Bovendien zijn deze groene wegen steeds meer onderling verbonden zodat fietsers en wielertoeristen via Gewestelijke routes en Internationale routes het hele Waalse grondgebied kunnen ontdekken.

Ver weg van het autoverkeer garandeert dit netwerk veilige, comfortabele en vlakke omstandigheden om Wallonië, zijn grote steden, landelijke gebieden en beschermde natuurgebieden te ontdekken.
 

Ontdek het RAVeL-netwerk in heel Wallonië

Fiets over voormalige spoorlijnen, langs onze velden, bossen of natuurparken, langs onze rivieren of kastelen en door onze mooiste dorpen en steden.

Meer informatie over de RAVeL en de Fietsroutes

Beau Vélo de Ravel - Saison 2016
Le RAVeL du souvenir | Circuits vélo en Wallonie
Roulez RAVeL au fil de l’Ourthe et Aisne – « l’Arrêt Vert » | Circuits vélo en Wallonie

 

Chemins du Rail

De ‘Chemins du Rail’ is een vereniging, opgericht in 1996, die ijvert voor het behoud en de heraanleg als ‘groene weg' van oude spoorlijnen.  "Chemins du Rail" biedt ook een hele reeks ontdekkingsparcours die beschikbaar zijn op de website.