Fietsen: kiezen uit routes en knooppunten

Uitgezette fietsroutes, langeafstandroutes en knooppunten zijn ideaal om de Ardennen en Wallonië te verkennen. De opties op een rij om de landschappen van platteland en bossen, rivieren en kastelen, mooie dorpjes en gezellige steden te doorkruisen. In het zuiden van België vind je een rijk routeaanbod voor fietsers!

Het fenomeen van fietsknooppunten vind je ook in het zuidelijke deel van België. Alle provincies hebben hun systemen. De netwerken worden steeds meer op elkaar aangesloten, ook met netwerken in Vlaanderen.

Wil je een fietstocht van enkele dagen maken? De Ardennen en Wallonië bieden zowel Internationale routes en streekgebonden of Gewestelijke routes. Ook de voormalige spoorwegtrajecten en vroegere jaagpaden zijn nu onderdeel van het netwerk van RAVeL, dat fietsroutes biedt zonder veel hoogteverschillen. Je kunt ervoor kiezen om een klein stukje ervan te fietsen voor een dag of er een meerdaagse tocht van te maken. Ook zijn er voor fietsers thematische routes. Een voorbeeld is fietsen langs Unesco-erfgoed.

 

Hoe heerlijk is het om moeiteloos de Ardense heuvels met een elektrische fiets te ontdekken? Op vele plaatsen kun je een e-bike huren.