pdf

De blauwe steen barst los in Zinnik | Festival van monumentale sculpturen

  • Tentoonstelling
  • Festival
Van donderdag 08 tot 25 augustus 2019.

Ontdek de internationale meeting van monumentale sculpturen, waar kunstenaars uit een blok steen een hedendaags kunstwerk houwen. In Zinnik van 6 tot 25 augustus 2018.

Deze samenkomst brengt artists in residence samen die uit blokken steen monumentale kunstwerken houwen. Die kunstwerken promoten de lokale grondstoffen van Zinnik en de vaardigheden die daaruit doorheen de tijd werden ontwikkeld, en ook de kunstenaars zelf krijgen de nodige aandacht.

Volg rechtstreeks dit onuitgegeven spektakel

De kunstwerken moeten passen binnen de specifieke kenmerken van openbare plaatsen met een verharde ondergrond (zoals parkings, ontmoetings-en herdenkingsplekken, speelpleintjes, marktpleinen...). Het werk zal dan ook langs alle kanten zichtbaar moeten zijn en kan op een sokkel of zelfs op de grond geplaatst worden. De sculpturen worden originele kunstwerken en worden vervaardigd uit blokken blauwe steen uit Zinnik. Elke kunstenaar krijgt een ruwe of uitgezaagde blok naargelang zijn of haar project. Het volume van de blokken zal variëren tussen een halve en een kubieke meter. 

De internationale meeting van monumentale sculpturen, dat is ook een waaier aan tentoonstellingen, entertainment en spektakel. 

Openingstijden

Van donderdag 08 tot 25 augustus 2019.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.