• Folklore en traditie
Evenement gepland voor de maand juni 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.
1610 - 2016... herdenking van het 406-jarig bestaan en de 45ste verjaardag van de sabbat. Ontdek een unieke plek boordevol hekserij en traditie in juni 2017 in Ellezelles.
Sinds 40 jaar zorgen "Lès Chorchîles" ervoor dat de gemeente Ellezelles tot ver buiten zijn grenzen bekend is als hét dorp van de folklore.
Het sabbatcomité stelt alles in het werk om de traditie verder te zetten en te zorgen voor de nodige dynamiek. De duivel zakt af naar de "Mareû" waar een groots klank- en lichtspel bij het vallen van de nacht boosaardige, folkloristische en historische figuren weergeeft...
Dit folkloristische evenement werd in 1972 voor het eerst georganiseerd ter nagedachtenis aan de executie van heksen in 1610 in Ellezelles. Het publiek wordt om 18u uitgenodigd op de Place d'Ellezelles om de bekende heksen, de duivel en de weerwolf te verwelkomen. 

In de vooravond staan er een reeks gratis animaties op het programma. Rond 21u15 nodigen de heksen de toeschouwers uit in hun "mareu" waar ze hun grote Sabbat gaan uitvoeren voor de duivel.

Na de wandeling begint rond 22u15 een vreemd klank- en lichtspel dat wordt onderbroken door de lokale wachten. Enkele heksen worden gearresteerd... mysterie! Wat gaat er van hen worden?
Dit evenement vindt elk jaar plaats op de laatste zaterdag van juni.

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand juni 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.