pdf

Folkloristische mars van Sint-Rochus in Thuin

  • Kom naar de Folkloristische Mars Saint-Roch, immaterieel erfgoed van de UNESCO
  • Folklore en traditie
Van zaterdag 16 tot 18 mei 2020.
Op zaterdagavond klinken er trommelslagen in de stad, terwijl de bevolking zich vanaf 20u30 verzamelt op de vestingmuren van de bovenstad voor een nachtelijke bijeenkomst. Op la Place du Chapitre wordt een brandstapel aangestoken en de burgemeester, de pastoor en de overige autoriteiten ontsteken de strofakkels, die het vuur laten "knetteren" ( veroorzaakt door tot een snoer aaneengeregen rotjes). Na het geknal worden een honderdtal fakkels uitgereikt aan de bevolking. Dan gaat de befaamde fakkeloptocht van start. Vanaf 13u de volgende dag komen de optochtverenigingen samen voor hun traditionele defilé op het zogenaamde "Chant des Oiseaux".
Zaterdag: samenkomst vanaf 20u30 en rotjesgeknal op de noordwallen. Daarna vertrek van de fakkeloptocht.Zondag: samenkomst van de verenigingen om 13u op de "Chant des Oiseaux".Deze mars werd uitgeroepen tot "meesterwerk van het mondeling en immaterieel erfgoed van de Franse Gemeenschap".

Openingstijden

Van zaterdag 16 tot 18 mei 2020.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.