Culturele uitstapjes

Cultuur in het zuiden van België, Wallonië en de Ardennen heeft natuurlijk sterk te maken met de geschiedenis van het gebied.

Het culturele erfgoed van het zuiden van België omvat onder meer:

Waterloo nabij Brussel

Waterloo klinkt iedereen bekend in de oren. Deze plaats speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Europa, Napoleon en het lot van de wereld. Waterloo is een kleine gemeente in België, een land dat de achtergrond is geweest voor grote en kleine drama's, veldslagen, gevechten, intriges.

Kastelen in de Ardennen

De middeleeuwse kastelen verspreid over het Waalse platteland getuigen over het middeleeuwse verleden van prinsessen en ridders en de vele abdijen nodigen u uit op ontdekking naar een wereld vol mysterie en spiritualiteit.

Werelderfgoed Unesco

Unesco riep bijzonder erfgoed in België uit tot werelderfgoed. De monumentenlijst omvat een gevarieerd aanbod: van klokkentorens, ingenieuze scheepsliften tot zelfs het carnaval van Binche. 

Industrieel verleden

Zowel het Brussels Gewest als Wallonië hebben een rijk industrieel verleden. Oude elektrische centrales, verlaten mijnen of enorme mijn-metaalcomplexen werden omgevormd tot museumsites die het verleden levendig houden.