De gratis gidsen en brochures van Wallonië België Toerisme

Ter voorbereiding op uw vakantie in Wallonië / de Ardennen, kunt u onze toeristische brochures online bekijken en downloaden. Het is eenvoudig en bovendien gratis!

 • Brochure 365.be Wallonië - Gids 2019

  De editie 2019 van de gids 365.be biedt je de mogelijkheid om de vele toeristische attracties en musea van Wallonië te ontdekken. Je vindt alle praktische informatie voor je uitstappen in het zuiden van België.
 • Buitengewoon Wallonie - 15 gezinswandelingen

  Laat je verrassen door de vele toeristische troeven van Wallonië: 313 toeristische attracties, 3500 erkende commerciële logeeradressen, 22 grote en gezellige steden, 10 natuurparken, 30 ‘Mooiste Dorpen’, 18 sites en evenementen die door Unesco zijn opgenomen als Werelderfgoed, 2700 km bewegwijzerde routes, ...
 • Echte Ardennen en Waalse Steden: onze gids

  Ontdek Wallonië en laat je verrassen door haar verbazingwekkende diversiteit! In deze gids vind je een voorstelling van het erfgoed, de steden en dorpen en onze selectie ideeën voor uitstappen en verblijven.
 • 5 themaroutes door de Ardennen en Wallonië

  Vijf themaroutes leiden je langs geweldige natuurgebieden en een schat aan culturele en culinaire pareltjes: Waterrijk Wallonië, WOII-route, Muziekroute, Natuur op flessen en de Wijnroute.
 • Heerlijk fietsen in de Ardennen: 45 fietstochten

  De nieuwe fietsbrochure bevat beschrijvingen van 45 fietsroutes in de Ardennen en Wallonië. Ook is er informatie opgenomen over themaroutes, (inter)nationale langeafstandsroutes en knooppuntennetwerken. Routes voor echte sportievelingen, een evenementenkalender en veel praktische informatie maken de gids compleet.
 • Kaart Slag om de Ardennen

  Op 6 juni 1944 landen de geallieerden in Normandië en beginnen de bevrijding van Frankrijk. In september worden de Duitsers verdreven uit Belgische en Luxemburgse steden en dorpen. Maar van 16 december ‘44 tot eind januari ’45 daalt een stortvloed van vuur neer over de streek en te midden van verwoede gevechten herbeleven soldaten en burgers de hel op het front van de Ardennen.
 • Campings en zones voor campers in Wallonië

  Wallonië, een kleine regio in oppervlakte maar groot door zijn gezelligheid, is een ideale kortbij bestemming voor uw vakantie op een camping of met uw camper. Profiteer van onze activiteiten in volle natuur, van onze fietstochten en wandelroutes, van onze charmante dorpen, van de getuigen van onze geschiedenis en van onze smulgelegenheden. Rijd door groene heuvelachtige landschappen en bezoek onze cultuursteden. Wij hebben voor u een selectie van kampeerterreinen gemaakt die lid zijn van de Federatie van Waalse Campings en hanteerden daarvoor de twee volgende criteria: • campings met 3 of 4 sterren; • campings met het label ‘Hébergement Pêche’ (Hengel-logies) toegekend door het ‘Maison Wallonne de la Pêche’. Wat betreft de standplaatsen voor campers, vindt u op onze kaart de lijst met publieke zones en de campings die beschikken over aangepaste standplaatsen. Voor uw comfort beschikken deze vaste plaatsen minimaal over: • een afvoervoorziening die directe afwatering van grijs water (huishoudelijk afvalwater) in de buurt mogelijk maakt; • een afvoervoorziening die de directe afwatering van zwart water (verontreinigd water) in de buurt mogelijk maakt; • een voorziening voor drinkbaar water.
 • Brochure 365.be Wallonië - Gids 2019

  De editie 2019 van de gids 365.be biedt je de mogelijkheid om de vele toeristische attracties en musea van Wallonië te ontdekken. Je vindt alle praktische informatie voor je uitstappen in het zuiden van België.
 • Smullen in de Ardennen en Wallonië - 28 routes

  In onze brochure vind je smulroutes: routes langs de beste en lekkerste adressen voor lokale producten. Verken ook de bierroute en de wijn- en stokerijroute in de Ardennen en Wallonië. Ontmoet de ambachtelijke producenten die trots zijn op wat ze maken en luister naar hun verhaal vol vakkennis.
 • Wandelroutes in de Ardennen

  26 wandelingen van verschillend niveau om de Ardennen te verkennen. Voor elke wandeling is de route uitgebreid beschreven en is praktische informatie opgenomen. De Belgische Ardennen en delen van Wallonië zijn geen laagland zoals bij ons, maar heuvelachtig wat soms een echte sportieve uitdaging betekent. Ontdek de rijke flora en fauna van oude bossen en neem pauze in een gemoedelijk dorp onderweg. Het hartelijke onthaal maakt van de Ardennen en Wallonië een buitengewone vakantiebestemming.
 • La Meuse à Vélo

  La Meuse à Vélo, goed voor 155 km fietsplezier in België. De Maasfietsroute volgt de loop van de Maas van bron tot monding of andersom. In België kent de Maasfietsroute geen hoogteverschillen. De route langs de rivier is vrijwel autovrij en met veel mooie plekjes en gezellige steden en stadjes onderweg.
 • De Bierroute van Wallonië

  De Bierroute voert langs de vele brouwerijen en microbrouwerijen van Ardennen en Wallonië. De kaart vermeldt ook alle adressen en openingstijden van de te bezoeken locaties. België is een land met een rijke biertraditie. Bier brouwen is verankerd in de geschiedenis van België. Die reputatie overschrijdt ruim de landsgrenzen. De Belgische biercultuur werd in 2016 door Unesco erkend en opgenomen als Immaterieel Cultureel Werelderfgoed.
 • De Wijn- en Stokerijenroute van Wallonië

  De Belg is een groot liefhebber van wijnen en sterkedranken. Met succes worden deze in eigen land geproduceerd. De Wijn- en Stokerijenroute verbindt de beste adressen in de Ardennen en Wallonië. Ter plaatse te bezoeken en te proberen!
 • Fietsroutes Unesco werelderfgoed

  De fiets is het ideale vervoermiddel om een reis door de tijd te maken langs Unesco-erfgoed. Zo verken je op je eigen tempo de historische en landschappelijke rijkdom van de Ardennen en Wallonië. De Unesco Werelderfgoedroute is verdeeld in 11 etappes en bij elk traject worden tips voor verblijfsadressen gegeven.
 • Vakantiemagazine Ardennen en Wallonië 2018

  Ons magazine Buitengewoon geeft je inspiratie en reisideeën voor de Ardennen en Wallonië. Lees over de nieuwe Maasfietsroute, uitstapjes uniek voor de Ardennen en de mooiste dorpen en stadjes om te bezoeken. Bijzonder: het verhaal van vrijstaat Morisnet. Lees Buitengewoon online of vraag ‘m aan.
 • De bierroute van de Ardennen en Wallonië

  De bierroute van Wallonië en de Ardennen is er voor iedereen die bier een warm hart toedraagt. België is een land met een rijke biertraditie. Bier brouwen is sinds eeuwen verankerd in de geschiedenis. De Belgische biercultuur is in 2016 door Unesco erkend en opgenomen als Immaterieel Cultureel Werelderfgoed. De route voert je langs dat uitnodigend schuimende erfgoed!
 • Wandeltochten in de Ardennen

  Liefhebbers van wandelingen en trektochten ontdekken mooie routes in deze brochure. De Belgische Ardennen en Wallonië zijn geen laagland zoals bij ons, maar heuvelachtig wat soms een echte sportieve uitdaging betekent. De Ardennen en Wallonië zijn nooit monotoon, ontdek de bonte verzameling landschappen, streken en kleuren. Ongerepte natuur met oude bossen, rijke flora en fauna, pittoreske dorpen, een hartelijk onthaal maken van de Ardennen en Wallonië een buitengewone bestemming.
 • De Mooiste Dorpen van Wallonië

  Deze toeristische gids laat je kennismaken met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites. Een agenda met niet te missen evenementen is ook opgenomen.
 • Vakantiemagazine Ardennen en Wallonië 2017

  Samen of met het gezin naar de Ardennen. Naar buiten, de natuur in, wandelen langs een beek en je ogen uitkijken in de grotten of op een kasteel. De Belgische lekkernijen maken het compleet, zeker in 2017 want dan kiest Wallonië voor het thema culinair. De Ardennen en Wallonië blijven geliefd en vanuit Nederland is het slechts 2 uur rijden.